Η τρίτη γενιά του μικρού αυτοκινήτου πόλης της ιταλικής εταιρίας βρίσκεται στην αγορά για 8 ολόκληρα χρόνια, και -ακόμα- δεν υπάρχουν σημάδια άμεσης αντικατάστασης. Αντ’αυτού, η Fiat προσπαθεί με διάφορους τρόπους να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού, και γι’αυτό παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση, που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Fiat με την Trussardi. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Panda εξερευνά το χώρο της πολυτέλειας και της μόδας, παρότι το μοντέλο έχει χαρακτηριστεί ως ένα απλό και προσιτό αυτοκίνητο πόλης.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Panda Trussardi είναι για εκείνους που αναζητούν ένα στιλάτο αυτοκίνητο πόλης, ή για εκείνους που θέλουν να καλύψουν τις μεταφορικές ανάγκες μιας μικρής οικογένειας. Εφοδιάζεται με τον 900 κ.εκ. TwinAir κινητήρα, απόδοσης 85 ίππων, με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, και τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2-λίτρων, απόδοσης 69 ίππων.

Για την συγκεκριμένη έκδοση, σαν βάση χρησιμοποιήθηκε η έκδοση Cross, και για πρώτη φορά στην ιστορία του το Panda είναι διαθέσιμο με ματ χρώμα, το Caffe Italiano Brown. Το αποτέλεσμα είναι των σχεδιαστών της Trussardi, σε συνεργασία με το κέντρο σχεδιασμού της Fiat. Το λογότυπο του διάσημου Ιταλικού οίκου βρίσκεται στα πλαϊνά πίσω παράθυρα, στα κέντρα των ζαντών και στα μαρσπιέ. Παράλληλα οι μαύρες ράγες οροφής και τα προστατευτικά του αμαξώματος ενισχύουν την οπτική αντίθεση με το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό η επιλογή των υφασμάτων και των υπόλοιπων υλικών συνδυάζονται με στιλιστικές λεπτομέρειες με την υπογραφή της Trussardi. Οι καφέ ραφές στα μαύρα δερμάτινα σημεία των καθισμάτων και το λογότυπο της Trussardi στο κέντρο του τιμονιού δίνουν το στίγμα της ειδικής έκδοσης.