Η Aptera Motors είναι μια startup εταιρία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ που υπόσχεται πως έχει δημιουργήσει ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό όχημα που δεν χρειάζεται ποτέ φόρτιση, εάν κάποιος διανύει ετησίως λιγότερα από 17.500 χλμ.

Σύμφωνα με την εταιρία, το ηλεκτρικό της όχημα έχει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων ανά κύκλο φόρτισης και δεν χρειάζεται ποτέ να το βάλεις στη πρίζα, προκειμένου να φορτίσουν οι μπαταρίες του. Αυτές φορτίζουν μέσω των ηλιακών πάνελ στην οροφή, προσφέροντας αυτονομία έως και 11.000 μιλίων ανά έτος (17.700 χλμ).

Η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα άκρως αεροδυναμικό σώμα, κατασκευασμένο από ελαφριά σύνθετα υλικά. Το όχημα αποτελείται από μόλις 10 βασικά δομικά μέρη, φέρει προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με τις μπαταρίες του οχήματος να μπορούν να δώσουν ρεύμα και στο σπίτι του ιδιοκτήτη, σε περίπτωση που αυτός δεν διανύει 17.700 χιλιόμετρα ετησίως.

Στόχος της εταιρίας είναι να το περάσει σύντομα στη παραγωγή, ώστε μέχρι το 2022 να έχει κατασκευάσει 10.000 τέτοια οχήματα. Οι προ-παραγγελίες του θα ανοίξουν σύντομα, με την τιμή του να κυμαίνεται από τις 36.000 έως τις 59.000 δολάρια.