Μεγάλη η ιστορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Τον Μάιο του 2017, η Koenigsegg έκανε δοκιμές στην πίστα της NEVS στο Trollhattan με την Agera RS Gryphon, και είχε ένα ατύχημα, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος. Το αυτοκίνητο υποβαλλόταν στο τυπικό shakedown μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, με την εταιρία να δηλώνει πως τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός της Agera RS μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου και πήραν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Η συγκεκριμένη Agera RS Gryphon ήταν αυτή που είδαμε από κοντά στην έκθεση της Γενεύης το 2017, και είχε ως ιδιοκτήτη τον συλλέκτη Manny Khoshbin. Εξαιτίας του ατυχήματος, το αυτοκίνητο είχε υποστεί ζημιές μόνο στο σώμα, και η εταιρία ανακοίνωσε πως πήρε την απόφαση να κρατήσει η ίδια το αυτοκίνητο, μετατρέποντας το σε demo car της.

Ένα χρόνο αργότερα, και πάλι Μάιο, το σουηδικό hypercar τράκαρε κοντά στην πίστα της NEVS στο Trollhattan της Σουηδίας. Ερχόμενοι στο σήμερα, ο spotter των αυτοκινήτων της Koenigsegg, Phtocristofferf, φωτογράφισε πρόσφατα τη Agera RS Gryphon σε έναν δρόμο πολύ κοντά στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Angelholm. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία ολοκλήρωσε την επισκευή της, ενάμιση -σχεδόν- χρόνο μετά το δεύτερο ατύχημα, με το αυτοκίνητο να φέρει ακριβώς το ίδιο spec.