Πριν από σχεδόν ένα χρόνο η Koenigsegg ανακοίνωσε η Agera RS Gryphon που έκανε δοκιμές στην πίστα της NEVS στο Trollhattan, είχε ένα ατύχημα, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω των υγρών συνθηκών. Το αυτοκίνητο υποβαλλόταν στο τυπικό shakedown μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, με την εταιρία να δηλώνει πως τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός της Agera RS μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου και πήραν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Πρόκειται για την Agera RS Gryphon που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές του Μάρτη και είχε ως ιδιοκτήτη τον συλλέκτη Manny Khoshbin. Η Agera RS τότε είχε υποστεί ζημιές μόνο στο σώμα και η εταιρία ανακοίνωσε πως πήρε την απόφαση να κρατήσει η ίδια το αυτοκίνητο, μετατρέποντας το σε demo car της.

Για δεύτερη φορά λοιπόν, το σουηδικό αυτοκίνητο τράκαρε, κοντά στην πίστα της NEVS στο Trollhattan της Σουηδίας. Οι ζημιές που υπέστη σήμερα το αυτοκίνητο δεν είναι μεγάλες, με τον οδηγό να μην τραυματίζεται. Σύμφωνα με σουηδικά δημοσιεύματα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Agera RS Gryphon ξαναοδηγείται μετά το ατύχημα του Μάιου του 2017. Το όχημα, που χρησιμεύει αποκλειστικά ως όχημα δοκιμών της Koenigsegg, ανακατασκευάστηκε πλήρως μετά το περσινό ατύχημα, με τον V8 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.160 άλογα.