Η Toyota παρουσιάζει το Mirai Concept, το πρωτότυπο της δεύτερης γενιάς του Mirai, που βασίζεται σε νέα πλατφόρμα -πισωκίνητη-, έχοντας νέο σχεδιασμό, με το μοντέλο παραγωγής να διαφέρει ελάχιστα από αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες, μιας και η Toyota ξεκαθαρίζει πως το πρωτότυπο θα περάσει σχεδόν αυτούσιο στη παραγωγή.

1Πισωκίνητο πλέον

Το νέο Mirai είναι πισωκίνητο, σε αντίθεση με την τωρινή γενιά που είναι προσθιοκίνητη, με την TNGA πλατφόρμα που βασίζεται το σεντάν με κυψέλες υδρογόνου της ιαπωνικής εταιρίας, να είναι η ίδια έκδοση που συναντάμε στα Lexus LS και LC, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να κάνουν το νέο μοντέλο να είναι μακρύτερο, χαμηλότερο και φαρδύτερο από τη πρώτη γενιά.

Το μήκος του ανέρχεται στα 4.975 mm, το πλάτος στα 1.885 mm, το ύψος στα 1.470 mm και το μεταξόνιο στα 2.920 mm. Φορά ζάντες 20″ στον βασικό εξοπλισμό με ελαστικά διαστάσεων 245/45, με την Toyota να τονίζει πως το νέο Mirai έχει επιρροές από τα coupe μοντέλα της, με το μπλε χρώμα που είναι βαμμένο να αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις χρώματος.

2Εσωτερικό

Όπως στο εξωτερικό, έτσι και στο εσωτερικό συναντάμε νέο σχεδιασμό, με υψηλής ποιότητας υλικά. Υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής 12,3″ , κλιματιζόμενα καθίσματα, JBL ηχοσύστημα με 14 ηχεία και σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphones. Σε αντίθεση με την τωρινή γενιά που είναι τετραθέσια, το νέο Mirai θα μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες στο εσωτερικό του.

330% μεγαλύτερη αυτονομία

Η Toyota δεν αποκαλύπτει τεχνικές πληροφορίες για τον κινητήρα κυψελών υδρογόνου, αλλά λέει πως στόχος της είναι να αυξήσει την αυτονομία του κατά 30%, σε σύγκριση με τα 500 χιλιόμετρα της πρώτης γενιάς, κάτι που σημαίνει πως το νέο μοντέλο θα έχει αυτονομία κοντά στα 650 χιλιόμετρα.

Η αύξηση της αυτονομίας θα προέλθει τόσο με την τοποθέτηση μεγαλύτερων δεξαμενών υδρογόνου, όσο και με αύξηση της απόδοσης, με το μοντέλο να είναι ισχυρότερο και πιο αθόρυβο από το σημερινό αυτοκίνητο, το οποίο αποδίδει 154 άλογα.

4Πωλήσεις

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020, με την Toyota να αποκαλύπτει μέσα στους επόμενους μήνες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα του νέου Mirai.

Το πρωτότυπο Mirai θα βρίσκεται στο περίπτερο της Toyota στην έκθεση του Τόκιο που ανοίγει τις πύλες της στις 24 του μηνός.