Η Toyota Racing θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια επίδειξη του αγωνιστικού πρωτοτύπου TR LH2, το οποίο χρησιμοποιεί ως καύσιμο υγρό υδρογόνο, την επόμενη εβδομάδα στο Circuit de la Sarthe, στο πλαίσιο της 94ης διοργάνωσης του 24ώρου αγώνα του Le Mans.
Το TR LH2 Racing Prototype βασίζεται στο ίδιο σασί με το υβριδικό Hypercar TR010, το οποίο θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans Hours στις 13-14 Ιουνίου.
Σκοπός του είναι η ενίσχυση και προώθηση της ανάπτυξης της τεχνολογίας υδρογόνου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με το αγωνιστικό να ολοκληρώνει γύρους επίδειξης στην πίστα Circuit de la Sarthe, μήκους 13,626 χλμ., παρουσιάζοντας τη λειτουργία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου.

Πριν από τους γύρους επίδειξης στην πίστα, το TR LH2 Racing Prototype θα εκτίθεται για το κοινό στο Hydrogen Village. Πρόκειται για μια έκθεση τεχνολογίας υδρογόνου, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες και οχήματα που σχετίζονται με το πλάνο της Toyota για μια κοινωνία ουδέτερη σε άνθρακα. Τα επίσημα εγκαίνια του Hydrogen Village θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Ιουνίου.
