Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παρουσιάζει η Toyota, το οποίο για την ώρα έχει το όνομα Ultra-Compact BEV. Το αυτοκίνητο είναι ένα μικρό όχημα πόλης, μήκους μόλις 2,49 μέτρων, που μπορεί να μεταφέρει έως και 2 άτομα στο εσωτερικό του. Το πλάτος του ανέρχεται στα 1,29 μέτρα, το ύψος του στα 1,55 μέτρα και απευθύνεται κυρίως σε νέους οδηγούς, αλλά και σε ηλικιωμένους.

Το μικρό του μέγεθος το κάνουν ιδανικό για την κίνηση μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, του οποίου η ιπποδύναμη δεν έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο, αυτή προβλέπεται να είναι μικρή, μιας και το μοντέλο έχει τελική ταχύτητα μόλις 60 χλμ/ώρα, με την μπαταρία του να χαρίζει αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Η φόρτιση της με απλή οικιακή πρίζα ολοκληρώνεται μέσα σε 5 ώρες.

Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει στο περιθώριο της έκθεσης του Τόκιο την επόμενη εβδομάδα, με την Toyota να παρουσιάζει εκεί σε πρωτότυπη μορφή, και την επαγγελματική του έκδοση, το εσωτερικό της οποίας αλλάζει, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης: drive, office, relax.

Στο περίπτερο της Toyota θα βρίσκεται επίσης το πρωτότυπο i-Road του 2013, όπως και τρία ηλεκτρικά οχήματα ατομικής μεταφοράς, ανάμεσά τους και οχήματα που απευθύνονται σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για τα Walking area BEV standing type, Walking area BEV seated type και Walking area BEV wheelchair-linked type.