Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του CX-8, η Mazda δείχνει σήμερα στην έκθεση του Τόκιο την ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του. Το μοντέλο πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, με τιμές που κυμαίνονται από €24.000 έως €40.000.

Η ιαπωνική εταιρία έχει προσθέσει ένα νέο σύστημα για πιο εύκολη πρόσβαση στην τρίτη σειρά των καθισμάτων του SUV της, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς είναι πλέον θερμαινόμενα, ενώ υπάρχουν επιπλέον ποτηροθήκες και θύρες USB. Ακόμα, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να ντύσει το σαλόνι με άσπρο ή καφέ Nappa δέρμα, ενώ προαιρετικά το CX-8 εφοδιάζεται με πανοραμική οροφή.

Στην κεντρική κονσόλα, η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 8 ιντσών (από 7″). Οι διαστάσεις του CX-8 διαφέρουν από αυτές του CX-9, καθώς το πρώτο έχει μήκος 4.900 χλστ. (-175 χλστ.), πλάτος 1.840 χλστ. (-129 χλστ.), το οποίο είναι ίδιο με το CX-5, το ύψος του αγγίζει τα 1.730 χλστ., (-17 χλστ.), ενώ τέλος το μεταξόνιο, που αγγίζει τα 2.930 χλστ., είναι απαράλλαχτο με αυτό του CX-9, με τα δύο μοντέλα να μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες, με τον χώρο αποσκευών να έχει αυξηθεί, καθώς ο χώρος κάτω από αυτόν έχει μεγαλώσει κατά 19 λίτρα, φτάνοντας τα 84 λίτρα ή στα 56 λίτρα, αν το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με το ηχοσύστημα της Bose. Έτσι, αυτός ανέρχεται στα 258 λίτρα, ενώ όταν η τρίτη σειρά των καθισμάτων πέσει, μεγαλώνει στα 591 λίτρα.

Μηχανικά η Mazda ανακοίνωσε ότι το νέο CX-8 θα είναι διαθέσιμο με τον 2,2-λίτρων SKYACTIV-D πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 187 ίππων με 450 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και μπορεί να στείλει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.