GP Μεξικό 2019, FP1: Ταχύτερος ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Παρότι ο αρχιμηχανικός του Lewis Hamilton, Pete Bonnington, θα απουσιάζει τους δύο επόμενους αγώνες εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, ο Βρετανός δεν είχε κανένα πρόβλημα να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών της πίστας Autodromo Hermanos Rodriguez, για το Μεξικάνικο GP.

O Hamilton, o οποίος μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικό τον έκτο του παγκόσμιο τίτλο στον αγώνα της Κυριακής, ήταν σχεδόν ένα δέκατο ταχύτερος από τους Charles Leclerc και Max Verstappen. Ο χρόνος του Βρετανού -όπως και του Ολλανδού- έγινε με τη μαλακή γόμα της Pirelli, ενώ του Leclerc με την μεσαία.

Αυτοί ήρθαν μετά την μικρή έξοδο του Lance Stroll, ο οποίος έριξε το μονοθέσιο της Racing Point στη στροφή 16, προκαλώντας του μικρές ζημιές. Αυτό το περιστατικό, όμως έφερε τη κόκκινη σημαία, προκαλώντας 10 λεπτά καθυστέρηση στην λήξη της περιόδου.

Τα highlights

Στην αρχή του FP1, όλες ο ομάδες χρησιμοποίησαν τα ενδιάμεσα ελαστικά, καθώς υπήρχε έντονη βροχή στην περιοχή από χθες βράδυ στην πόλη του Μεξικό. Ο team-mate του Verstappen, Alex Albon, έκανε τον τέταρτο χρόνο, ακολουθώντας μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, με τη δεύτερη Mercedes, αυτή του Valtteri Bottas, να ήταν ελαφρώς πιο αργή από την Albon. Ο Φιλανδός έγραψε τον πέμπτο χρόνο, ο οποίος ήταν δύο δέκατα ταχύτερος από τον Sebastian Vettel, με τους έξι πρώτους οδηγούς να χωρίζονται από 0,891 δευτ.

Ο Carlos Sainz και η McLaren συνεχίζουν να είναι οι “best of the rest” του φετινού πρωταθλήματος, με τον Ισπανό να ήταν ένα δευτ. πιο αργός από την κορυφή, τερματίζοντας την περίοδο στην έβδομη θέση. Από την άλλη, ο team-mate του, Lando Norris, ήταν μόλις στην 14η θέση. Πίσω από τον Sainz ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Toro Rosso, όπου όγδοος ήταν ο Pierre Gasly και ένατος ο Daniil Kvyat.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr