Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε ότι η Tesla είχε πάει ξανά στο Nurburgring για να συνεχίσει τις δοκιμές του Model S Plaid, και σήμερα μαθαίνουμε ότι ο -ανεπίσημος- χρόνος που έγραψε στην γερμανική πίστα το αυτοκίνητο ήταν 7 λεπτά και 13 δευτ.. Αυτό σημαίνει ότι το Model S Plaid είναι κατά 29 δευτ. πιο γρήγορο από την Porsche Taycan Turbo στην ίδια πίστα, η οποία έχει σταματήσει τα χρονόμετρα στο 7:42,34.

Το γερμανικό AMS αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με κάποιο τρόπο (η Tesla) κατάφερε να βρει την πίστα ελεύθερη, και ήταν σε θέση να γράψει δύο φορές χρόνο 7:13″, μετρημένος με το χέρι. Έτσι, η Tesla έσπασε και πάλι τον ανεπίσημο χρόνο των 7:23″ που είχε σημειώσει τις προηγούμενες εβδομάδες. Μέσα στο μπλε Tesla Model S καθόταν ο οδηγός αγώνων Thomas Mutsch.

Το Tesla Model S Plaid, εκτός του ότι φορά επιθετικό bodykit, κρύβει κάτω από το σώμα του τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης άνω των 800 ίππων, φορώντας μπαταρία 130 kWh. Η Tesla εικάζεται πως θα παρουσιάσει επίσημα το Model S Plaid κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, όταν και θα ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όπως και τον επίσημο χρόνο που θα σημειώσει το μοντέλο στη γερμανική πίστα.