Ο Roger Penske αγόρασε την πίστα Indianapolis Motor Speedway και το IndyCar

Σχετικά άρθρα

H Penske Entertainment Corp. η εταιρία του δισεκατομμυριούχου Roger Penske ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το πρωτάθλημα IndyCar, αλλά και την ιστορική πίστα της Indianapolis, την Indianapolis Motor Speedway (IMS). Η πίστα για 74 χρόνια άνηκε στην οικογένεια Hulman, η οποία την είχε αγοράσει το 1945.

Ο Penske κατέχει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου ιδιοκτήτη ομάδας στον αγώνα Indianapolis 500, αφού μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 18 φορές την νίκη, με την τελευταία να είναι τον περασμένο Μάιο.

Η αγάπη του 82χρονου σήμερα Penske για τους αγώνες ταχύτητες ξεκίνησε το 1951, όταν ο πατέρας του Jay, τον πήγε για πρώτη φορά στον αγώνα Indianapolis 500. Τότε ο Penske ήταν 14 ετών και δεν είχε ξαναβρεθεί σε πίστα για να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα ταχύτητας. Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Penske έχει χάσει μόλις 6 αγώνες του Indianapolis 500.

Ο Penske δήλωσε πως εξετάζει να καταθέσει πρόταση στην Liberty Media προκειμένου η πίστα της Indianapolis να φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1. Η τελευταία φορά που διεξήχθη εκεί αγώνας της F1 ήταν το 2007. Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί και κάποιος αγώνας 24 ωρών στη συγκεκριμένη πίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα