Κέρδη τριμήνου ύψους 4,9 δισ. ευρώ για την Toyota

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, εξαιτίας των ισχυρών πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, στην Ιαπωνία, στην Ασία και στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 592,00 δισ. γιεν (4,9 δισ. ευρώ). Η Toyota ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο Μάρτιος – Σεπτέμβριος 2019, αυξήθηκαν κατά 2,6% στα 1,275 τρισ. γιεν (10,56 δισ. ευρώ).

Τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου της Toyota υπερδιπλασιάστηκαν για τη Βόρεια Αμερική και αυξήθηκαν 10% για την Ιαπωνία έναντι του προηγουμένου έτους, με τη στήριξη των υψηλότερων πωλήσεων οχημάτων και στις δύο περιοχές.

Τα έσοδα της Toyota για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 4,5% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2017, στα 7,640 τρισ. γιεν. (63,25 δισ. ευρώ) έναντι εκτιμήσεων για 7,422 τρισ. γιεν (61,45 δισ. ευρώ).

Η Toyota διατήρησε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Αναμένει ότι τα έσοδα θα υποχωρήσουν κατά 2,4% και τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν κατά 14%. Η Toyota δήλωσε ότι αναμένει να πουλήσει 10,7 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2020, από 10,6 εκατομμύρια οχήματα που πούλησε την προηγούμενη χρήση.

Η ιαπωνική εταιρία δηλώνει πως επικεντρώνεται στο να γίνει μια “εταιρεία κινητικότητας” για ένα μέλλον που οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν νέους τρόπους ιδιοκτησίας αυτοκινήτων, όπως η κοινή χρήση αυτοκινήτων, αλλά και ηλεκτρικά οχήματα αντί για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...

Η Toyota Supra GRMN σε δοκιμές στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring η Toyota συνεχίζει τις δοκιμές της GRMN έκδοσης της Supra. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο...