Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπρίστολ έγινε η πρώτη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο που ενέκρινε την απαγόρευση όλων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων από μια μικρή περιοχή του κέντρου της πόλης μεταξύ 7 π.μ. και 3 μ.μ., προκειμένου να βελτιωθεί η κακή ποιότητα του αέρα.

Εκτός αυτού του μέτρου, θα υπάρξει και μια ευρύτερη ζώνη καθαρού αέρα, που θα καλύψει την περιοχή εκτός κέντρου. Πριν, όμως, το συμβούλιο μπορέσει να εφαρμόσει την απαγόρευση και τη ζώνη καθαρού αέρα από το επόμενο έτος, πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από την κεντρική κυβέρνηση.

Εάν συμβαίνει αυτό, το μέτρο θα καταστεί δυνατό με τη χρήση καμερών ANPR, δηλαδή αυτόματης αναγνώρισης των πινακίδων κυκλοφορίας. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια οχήματα θα αφορά, αλλά σύμφωνα με πηγές, από το μέτρο δεν θα επηρεαστούν τα ΙΧ, αλλά τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά, τα βαν, τα λεωφορεία και τα ταξί, που θα υποχρεώνονται να πληρώσουν ένα τέλος για την είσοδο τους στη ζώνη.

Τα ταξί και τα φορτηγά θα χρεώνονται με £9 την ημέρα, ενώ οι φορείς εκμετάλλευσης φορτηγών οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν £100 (€116) για να εισέλθουν στην ευρύτερη ζώνη.