Στις 30 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της F1 για το 2019, ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s θα βγάλει στο σφυρί το μονοθέσιο του Michael Schumacher, με το οποίο ο Γερμανός κατέκτησε το 2002 το πέμπτο του πρωτάθλημα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο λόγος για την Ferrari F2002, ένα από τα πιο θρυλικά μονοθέσια στην ιστορία της F1, με την εκδήλωση να γίνεται στο Formula 1 Paddock Club, έχοντας ως φόντο το pit lane και την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

Με τη συγκεκριμένη Ferrari F2002, με αριθμό πλαίσιο 219, ο Schumacher κατέκτησε τις τρεις από τις 11 νίκες του εκείνης της σεζόν, στην Imola της Ιταλίας, στο A1 Ring της Αυστρίας και στο Magny-Cours της Γαλλίας. Η τελευταία ήταν αυτή που του εξασφάλιζε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ απέμεναν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, κάτι που παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο σύντομη περίοδος κατά την οποία έχει κριθεί ποτέ ο τίτλος των οδηγών.

Εξαιτίας της δημοπρασίας, ο RM Sotheby’s συνεργάστηκε με τον γιο του Michael, Mick Schumacher, και πήγαν στην ιδιωτική πίστα δοκιμών της Ferrari, στο Fiorano, για να γυρίσουν το παραπάνω promo video.

Το μονοθέσιο εκτιμάται ότι θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 5,5 και 7,5 εκατομμύρια δολαρίων και μέρος των εσόδων από την πώληση της F2002 θα δοθεί στο Ίδρυμα Keep Fighting, Never Give Up Foundation του Michael Schumacher. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ιδρύθηκε από την οικογένεια του Schumacher για να ενώσει όσους αντλούν έμπνευση από τον Michael Schumacher και πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να μην εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια του.