Το VW Group ανακοίνωσε πως την πενταετία 2020 – 2024 θα επενδύσει συνολικά 60 δισ. ευρώ στην υβριδική τεχνολογία, στην ηλεκτρική κινητικότητα και στην ψηφιοποίηση. Τα χρήματα αυτά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των επενδύσεων που θα κάνει ο γερμανικός κολοσσός την ίδια περίοδο σε περιουσιακά στοιχεία, σε εργοστάσια, σε εξοπλισμό και σε έρευνα.

Από τα 60 δισ. ευρώ, τα 33 δισ. θα επενδυθούν στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, με το VW Group να δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την πρόθεσή του να μετατραπεί σε παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέχρι το 2029, το VW Group θα έχει παρουσιάσει 75 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 60 υβριδικά, με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων να ανέρχονται σε 26 εκατ. μονάδες και των υβριδικών στα 6 εκατ. Τα περίπου 20 εκατ. ηλεκτρικά μοντέλα θα βασίζονται στην MEB πλατφόρμα, ενώ τα υπόλοιπα 6 εκατ. στην PPE πλατφόρμα.

Η παραγωγή τους θα γίνεται στα εργοστάσια της εταιρίας στις γερμανικές πόλεις: Τσβικάου, Έμντεν, Ανόβερο, Zuffenhausen και Δρέσδη, όπως επίσης σε αυτά των πόλεων Mlada Boleslav (Τσεχία), Chattanooga (ΗΠΑ), Foshan και Anting (Κίνα). Το ID.4, ένα ηλεκτρικό SUV της A κατηγορίας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Έμντεν από το 2022.