To βάρος της μπαταρίας του BMW i4 είναι 550 κιλά

Σχετικά άρθρα

Μετά την διαρροή μερικών τεχνικών χαρακτηριστικών του i4 την προηγούμενη εβδομάδα, η BMW έδωσε μόλις τις πρώτες επίσημες λεπτομέρειες του αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου. Αυτό βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμών, έτσι ώστε να παρουσιαστεί το 2021, και την ίδια χρονιά η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του iNext, η οποία θα ονομαστεί iX, ενώ μέσα στο 2020 θα δούμε το iX3, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του X3.

Το i4 να αποτελεί την έκδοση παραγωγής του i Vision Dynamics, το οποίο παρουσιάστηκε το 2017, με τα τρία αυτά μοντέλα να αποτελούν μέρος του σχεδίου της BMW που θέλει έως το 2025 να διαθέτει στην αγορά τουλάχιστον 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, 12 εκ των οποίων αμιγώς ηλεκτρικά.

Το i4 είναι ουσιαστικά η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας 4 Series Gran Coupe και θα βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα. Φέρει την τεχνολογία eDrive πέμπτης γενιάς της BMW, με το μοντέλο να γίνεται ένα από τα πρώτα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας που θα εξοπλίζεται με τη νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων της, οι οποίοι έχουν πιο συμπαγείς διαστάσεις, μιας και σε ένα μόνο μπλοκ θα ενσωματώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα, όντας ένα ενιαίο σύστημα. Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες εκτός από μικρότερες διαστάσεις, θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ συνάμα θα κοστίζουν λιγότερο.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη απόδοση 530 ίππων (390 kW), και το 0-100 χλμ/ώρα θα το ολοκληρώνει σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα, με την μέγιστη ταχύτητα του να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 193 χλμ/ώρα. Θα φέρει μια μπαταρία 80 kWh, η οποία θα χαρίζει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μια αυτονομία της τάξης των 600 χλμ., σε κύκλο WLTP. Με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 150-kW, το 80% της μπαταρίας θα φορτίζει σε περίπου 35 λεπτά, ενώ με μόλις 6 λεπτά θα μπορείς να “κερδίσεις” περίπου 100 χλμ. αυτονομίας.

Η παραγωγή του i4 θα γίνεται στο Μόναχο, με την BMW να θέλει να αντιταχθεί με το i4 στο Tesla Model 3, με τις μπαταρίες του i4 να είναι Generation 5, οι οποίες είναι σημαντικά μικρότερες σε μέγεθος από τις σημερινές.

Διάβασε ακόμα

BMW: Η νέα γενιά των ηλεκτροκινητήρων θα είναι εξαιρετικά συμπαγής

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...