Η Καλιφόρνια σταματά να αγοράζει αυτοκίνητα των GM, Toyota και Fiat Chrysler λόγω εκπομπών

Σχετικά άρθρα

Τον προηγούμενο μήνα οι General Motors, Fiat Chrysler, Toyota, Hyundai, Subaru και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν με την κυβέρνηση του Trump προκειμένου να μην επιτρέψουν στη Πολιτεία της Καλιφόρνια και 24 ακόμη Πολιτείες των ΗΠΑ, να εφαρμόσουν τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων και μειωμένης κατανάλωσης.

Με τις 25 πολιτείες των ΗΠΑ να έχουν μηνύσει την κεντρική κυβέρνηση, η πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να αγοράζει αυτοκίνητα των GM, Toyota και Fiat Chrysler, επειδή αυτά εκπέμπουν ρύπους πέραν των επιτρεπτών ορίων που έχει θέσει, ενώ ρόλο έπαιξε φυσικά και η απόφασή τους να συνταχθούν με την κυβέρνηση του Donald Trump.

Το διάστημα μεταξύ 2016 και 2018, η Καλιφόρνια αγόρασε αυτοκίνητα από την GM αξίας 58,6 εκατ. δολαρίων, από την Fiat Chrysler Automobiles αξίας 55,8 εκατ. δολαρίων, από την Toyota αξίας 10,6 εκατ. δολαρίων και από την Nissan αξίας 9 εκατ. δολαρίων.

Από τον Ιανουάριο του 2020, η πολιτεία της Καλιφόρνια θα αγοράζει αυτοκίνητα για τον στόλο των υπηρεσιών της μόνο από τις Ford, Honda, BMW και VW που συμφώνησαν με την Καλιφόρνια να προσφέρουν “καθαρότερα” αυτοκίνητα, τόσο στη συγκεκριμένη πολιτεία , όσο και στις υπόλοιπες των ΗΠΑ, αγνοώντας την απόφαση του Trump ο οποίος ακύρωσε τους στόχους για την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Την τριετία 2016-2018, η Καλιφόρνια αγόρασε αυτοκίνητα αξίας 69,2 από την Ford και αυτοκίνητα αξίας 565.000 δολαρίων από την Honda, ενώ δεν αγόρασε κανένα αυτοκίνητο από την VW και την BMW.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom είπε μεταξύ άλλων:

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας θα είναι είναι αυτοί που θα χάσουν από την αγοραστική δύναμη της Καλιφόρνιας.

Η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία των ΗΠΑ που σημειώνει κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Το 2018 πουλήθηκαν εκεί 896.007 αυτοκίνητα, με την πολιτεία της Φλόριντα να την ακολουθεί με 511.530 πωλήσεις, με το Τέξας να βρίσκεται στη τρίτη θέση με 450.825 πωλήσεις.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...