Επίσημο: Tesla Cybertruck. Το pickup της Tesla είναι τουλάχιστον περίεργο

Σχετικά άρθρα

Η Tesla παρουσίασε το pickup της, που το ονόμασε Cybertruck και ο σχεδιασμός του είναι τουλάχιστον περίεργος και φουτουριστικός. Έχει μήκος 5.885 mm, πλάτος 2.027 mm, ύψος 1.905 mm και μπορεί να μεταφέρει στο εσωτερικό του έως και έξι επιβάτες. Εκεί συναντάμε μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, δύο σειρές καθισμάτων, τιμόνι με σχεδιασμό τύπου “πεταλούδα”, με το ταμπλό να έχει όψη μαρμάρου.

Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί και με αλεξίσφαιρα τζάμια 9 mm και παίρνει κίνηση από τρεις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που η Tesla δεν ανακοίνωσε πόσα άλογα αποδίδουν, αλλά έκανε γνωστό πως δίνουν την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 χλμ/ώρα) σε 2,9 δευτερόλεπτα και το 400άρι σε 10,8 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία 800+ χλμ ανά φόρτιση, με την τελική ταχύτητα να είναι 210 χλμ/ώρα.

Στις ΗΠΑ θα ξεκινά από τις 69.900 δολάρια, με την βασική έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα να έχει αυτονομία 400+ χλμ, να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και να έχει αρχική τιμή 39.900 δολάρια.

Θα υπάρχει και έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα προσφέρει αυτονομία 480+ χλμ ανά φόρτιση, θα κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και κοστίζει 49.900 δολάρια.

Το Tesla Cybertruck έχει γωνία προσέγγισης 35 μοιρών, γωνία διαφυγής 28 μοιρών, με την απόσταση από το έδαφος να είναι στα 40,64 εκατοστά. Σε ότι έχει να κάνει με την ικανότητα ρυμούλκησης, αυτή ανέρχεται στα 3.400 κιλά στην έκδοση με τον έναν κινητήρα, στα 4.536 κιλά στην έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και στα 6.350 κιλά στην έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Το πλαίσιό του είναι monocoque, κατασκευασμένο από τον ίδιο τύπο (301) ανοξείδωτου χάλυβα που είναι κατασκευασμένο και το διαστημόπλοιο Starship της SpaceX, με την καρότσα να έχει μήκος 2 μέτρων. Από ανοξείδωτο χάλυβα είναι κατασκευασμένο και το σώμα του, με όλα τα πάνελ να έχουν πάχος 3 χιλιοστών, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με αερανάρτηση, ενώ υπάρχει ειδικό αεροδυναμικό κάλυμμα για την καρότσα, όπως και μια τέντα με κουζίνα.

https://www.youtube.com/watch?v=FnpQw9ZUdQU

Με το κάλυμμα τοποθετημένο, δημιουργείται ένας χώρος αποσκευών χωρητικότητας 2.831 λίτρων.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2021, με την δυνατή έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες να μπαίνει στη παραγωγή από το 2022. Ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν μια κράτηση, δίνοντας στην Tesla μόλις 100 δολάρια, τα οποία θα επιστραφούν.

Μαζί με το Cybertruck, η Tesla παρουσίασε χθες και το Cyberquad, ένα ηλεκτρικό ATV που και αυτό διαθέτει γωνιώδη σχεδιασμό. Η Tesla δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες γι’αυτό, ούτε έκανε γνωστό εάν θα περάσει ή όχι στη παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr