Οι εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου πρέπει με κάποιον τρόπο να ξοδέψουν τα χρήματά τους και έτσι η Awain, τους δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα κλειδί αυτοκινήτου αξίας 500.000 ευρώ. Η Awain ιδρύθηκε από τον πρώην δημοσιογράφο Jalmari Mattila, ο οποίος δήλωσε πως κατά τα test drives που έκανε, παρατήρησε πως οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων δεν έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στα κλειδιά των αυτοκινήτων τους,

Έτσι πήρε την απόφαση να ιδρύσει την νέα του εταιρία, με το Aiwan Key να είναι η πρώτη δημιουργία του και να προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές. Η βασική έκδοση, η Quantum, κοστίζει 49.000 ευρώ και διαθέτει “μόλις” 354 διαμάντια, βάρους 3,54 καρατίων.

Η μεσαία έκδοση, η Serenity, διαθέτει 1.250 διαμάντια βάρους 20 καρατίων και κοστίζει 89.000 ευρώ, ενώ η κορυφαία έκδοση, η Phantom, έχει διαμάντια βάρους 34,5 καρατίων και 175 γραμμάρια χρυσού 18 καρατίων και γι’αυτό κοστίζει 500.000 ευρώ.

Οι εκδόσεις Quantum και Serenity θα κατασκευαστούν σε 20 μονάδες, ενώ υπάρχει μόνο ένα Phantom κλειδί και ξεκλειδώνει μια Bugatti Chiron. Το κάθε κλειδί κατασκευάζεται από χρυσό 18 καρατίων και χρειάζεται από 100 έως 300 ώρες για να δημιουργηθεί στο χέρι, ενώ μπορεί να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τα προσωπικά γούστα του ιδιοκτήτη του.

Η Awain έχει εξασφαλίσει πως τα κλειδιά της λειτουργούν με τα αυτοκίνητα των Aston Martin, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Maserati, Maybach, Mercedes-Benz, McLaren, Porsche και Rolls-Royce.