Στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Robert Kubica ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την F1 μετά από μόλις μια σεζόν από την στιγμή που επέστρεψε. Χθες, το αγωνιστικό τμήμα της BMW (BMW Motorsport) έκανε γνωστό ότι ο 34-χρονος Πολωνός θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της M4 DTM στις δοκιμές για τους νέους οδηγούς του πρωταθλήματος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Δεκέμβριο στην πίστα της Jerez της Ισπανίας.

Ο Kubica έχε δηλώσει ότι θα ήθελε να εξασφαλίσει να είναι οδηγός για τον προσομοιωτή σε κάποια ομάδα της F1 για το 2020 (με την Haas να είναι η ομάδα που έχει ακουστεί για αυτό), ενώ παράλληλα θα  ήθελε να συμμετάσχει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, όπως αυτό του DTM. Ο Kubica έχει παλιά σχέση με τη γερμανική εταιρία, καθώς έτρεξε στην F1 με την BMW Sauber από το 2006 έως και το 2009.

Ο Kubica δήλωσε χαρακτηριστικά:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη BMW Motorsport για την ευκαιρία να δοκιμάσω στη Jerez τη M4 DTM. Είμαι πολύ ανυπόμονος για τη δοκιμή και να γνωρίσω το αγωνιστικό του DTM με τον turbo κινητήρα του. Μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου στο DTM. Ψάχνω για μια νέα πρόκληση, και το DTM είναι σίγουρα ακριβώς αυτό. Το πρωτάθλημα έχει κορυφαίους οδηγούς και το επίπεδο οδήγησης είναι εξαιρετικά υψηλό. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να περιμένουμε και να δούμε πώς θα είμαι στις δοκιμές.