Volkswagen: Ο κόσμος ζητά περισσότερα SUV

Σχετικά άρθρα

Δεν αποτελεί μυστικό πως ο κόσμος ζητά όλο και περισσότερα SUV και crossover μοντέλα. Αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις τους, που κάθε μήνα αυξάνονται σε ποσοστό, απλά μια πρόσφατη έρευνα της Volkswagen, έρχεται να επιβεβαιώσει τα νούμερα.

Η έρευνα ρώτησε 1.000 κατοίκους των ΗΠΑ, με το 87% να απαντά πως σίγουρα το επόμενό τους αυτοκίνητο θα είναι κάποιο SUV ή crossover. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι βρίσκουν τα SUV ασφαλή και άνετα, με το 96% των ερωτηθέντων να αξιολογεί τα SUV ως τα καλύτερα αυτοκίνητα για τα χρήματά τους, ενώ το 94% δήλωσε πως αισθάνονται πιο σίγουροι στον δρόμο όταν βρίσκονται μέσα σε ένα SUV.

Λίγο πάνω από τα 2/3 αξιολόγησε την ασφάλεια και την άνεση ως τα χαρακτηριστικά “υψηλότερης προτεραιότητας” σε ένα SUV, με τους άνδρες να τονίζουν τα άνετα ψηλότερα καθίσματα, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στον χώρο και στην ασφάλεια των επιβατών.

Γι’αυτό και η Volkswagen έδωσε τα πρώτα σκίτσα του ανανεωμένου Atlas, ενώ έκανε γνωστό πως θα κυκλοφορήσει επιπλέον 2 συμπαγή SUV μοντέλα στην αγορά των ΗΠΑ. Το ένα θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό ID.4, ενώ το άλλο θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το καλοκαίρι του 2021.

Το Atlas facelift αποκτά φρέσκια εμφάνιση με νέους προφυλακτήρες, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες και στο εσωτερικό υπάρχει νέο τιμόνι, νέα οθόνη αφής 8″ και νέα διακοσμητικά. Το μήκος του μοντέλου έχει μεγαλώσει κατά 7,6 εκατοστά και το ντεμπούτο του θα γίνει στον Φεβρουάριο, στο περιθώριο της έκθεσης του Σικάγο.

Μηχανικά θα προσφέρεται με τους ίδιους κινητήρες που συναντάμε και σήμερα στη γκάμα του. Πρόκειται για έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 235 ίππων με 350 Nm ροπής και έναν V6 3,6-λίτρων απόδοσης 275 ίππων με 360 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας θα φέρει τα συστήματα Dynamic Road Detection Detection και Traffic Jam Assist.

Παρά την αύξηση των πωλήσεων των SUV και crossovers, η γερμανική εταιρία δηλώνει πως δεν έχει στα σχέδιά της να σταματήσει τις πωλήσεις των Jetta, Arteon και Passat στις ΗΠΑ. Σήμερα, τα SUVs και τα crossovers μοντέλα της Volkswagen, αντιπροσωπεύουν το 53% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, γι’αυτό και το νέο Golf θα προσφέρεται μόνο στις εκδόσεις GTI και R στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...