Τον ερχόμενο Φεβρουάριο η VW θα αποφασίσει εάν θα κατασκευάσει ή όχι, το νέο της εργοστάσιο στη Τουρκία, μιας και το εργοστάσιο “πάγωσε” λόγω της στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Επίσης, υπήρξε κριτική, κυρίως στη Γερμανία, για το σχέδιο κατασκευής εργοστασίου σε μια χώρα που η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δύσκολη.

Εάν τελικά ο γερμανικός κολοσσός αποφασίσει να μην κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο στη Μανίσα, κοντά στη Σμύρνη της Τουρκίας, δεν θα αναζητήσει μια νέα χώρα για να το κατασκευάσει, αφού φέρεται πως έχει πάρει την απόφαση να επεκτείνει ένα ήδη υπάρχον εργοστάσιο της, κατά πάσα πιθανότητα αυτό που βρίσκεται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Έτσι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σερβία αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να τρέφουν ελπίδες για το ενδεχόμενο ενός νέου εργοστασίου της VW στα εδάφη τους. Το εργοστάσιο στην Τουρκία συνιστά μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και εάν θα γίνει, θα απασχολεί περίπου 4.000 ανθρώπους, οι οποίοι θα κατασκευάζουν 300.000 αυτοκίνητα ετησίως.