H Google έχει καταγράψει το 98% του κόσμου με το Street View

Σχετικά άρθρα

Το Street View είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Google και για πρώτη φορά λανσαρίστηκε στις 25 Μαΐου του 2007. Αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο σε μερικές πόλεις της Αμερικής, αλλά έκτοτε εξαπλώθηκε παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η Google εγκαινίασε το Street View τον Ιούνιο του 2014 (όντας η 56η χώρα που εισήλθε στο Street View), με την καθυστέρηση να οφείλεται κυρίως από τις -ανούσιες- αντιρρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς τα πρώτα ειδικά αυτοκίνητα της Google είχαν κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2009, αλλά η ΑΠΔΠΧ ενέκρινε την υπηρεσία το Νοέμβριο του 2013.

Έκτοτε, όμως, οι χρήστες απ’ όλο τον κόσμο μπορούν μέσω των Χαρτών της υπηρεσίας να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές περιηγήσεις στη χώρα μας, αποκαλύπτοντας όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Σήμερα, η Google έδωσε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το Street View, κάνοντας γνωστό ότι έχει καταγράψει περισσότερα από 16 εκατομμύρια χλμ. δρόμων σε εικόνες, δηλαδή σχεδόν 400 φορές την διάμετρο της γης. Ακόμα υπάρχουν στα data centers του αμερικάνικου κολοσσού σχεδόν 93 εκατομμύρια τετραγωνικών χλμ. σε δορυφορικές φωτογραφίες, όπου σύμφωνα με την εταιρεία, το νούμερο αυτό σημαίνει ότι έχει χαρτογραφήσει τα μέρη του κόσμου όπου ζουν το 98% των ανθρώπων.

Όπως ξέρεις, όλες οι εικόνες έχουν ληφθεί από τρισδιάστατες κάμερες (κάμερες 360 μοιρών) και έχουν ενσωματωθεί στους χάρτες της Google, παρέχοντας σου τη δυνατότητα να κάνεις ακριβείς εικονικές περιηγήσεις από την οθόνη του υπολογιστή, του tablet και του smartphone σου, και να βλέπεις σε “συνεχόμενες” φωτογραφίες, πώς ακριβώς είναι κάποιος δρόμος, ένα νησί, μια παραλία ή οτιδήποτε άλλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...