BMW: Καταργεί το 2020 τον τετράτουρμπο εξακύλινδρο diesel κινητήρα της

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο του 2016, η BMW παρουσίασε τον νέο -τότε- τετράτουρμπο εξακύλινδρο 3.0-λίτρων diesel κινητήρα της, που αντικατέστησε τον παλιότερο tri-turbo εξακύλινδρο κινητήρα της.

Ο quad-turbo κινητήρας (κωδική ονομασία B57D30S0) τοποθετήθηκε στη Σειρά 5 και 6, καθώς και στα X5, X6 και X7, με την ονομασία της έκδοσης να είναι M50d. Ο κινητήρας αποδίδει 394 άλογα με 760 Nm ροπής μεταξύ 2.000 – 3.000 σ.α.λ., με την ροπή να είναι περιορισμένη σε αυτό το νούμερο λόγω των αντοχών του 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF.

Σήμερα, το έγκυρο Bimmer Today έκανε γνωστό ότι μέσα στο 2020 η γερμανική εταιρία θα καταργήσει τον εν λόγω κινητήρα, αρχικά στα sedan μοντέλα (M550d και 750d), και αργότερα στα SUV της (X5 M50d, X6 M50d και X7 M50d).

H κατάργηση του quad-turbo πετρελαιοκινητήρα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πριν περίπου 15 μήνες ο Klaus Froehlich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, είχε δηλώσει πως το μέλλον του είναι αβέβαιο, λόγω του ότι είναι αρκετά δύσκολο η εταιρία να τον κάνει να πληροί τα πρότυπα του WLTP, αλλά και γιατί το τμήμα της αγοράς που αναζητά δυνατούς diesel κινητήρες είναι πολύ μικρό, συνεπώς η επένδυση χρημάτων και χρόνου σε περαιτέρω εξέλιξη του δεν θα αποτελούσε βιώσιμη λύση.

Διάβασε ακόμα

BMW: Οι diesel κινητήρες μας είναι οι καλύτεροι. Δεν θα τους καταργήσουμε σύντομα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...