Η Bosch δημιούργησε ένα σκίαστρο που μπλοκάρει αυτόματα τον ήλιο

Σχετικά άρθρα

Έντονη παρουσία θα έχει στην CES η Bosch, με την γερμανική εταιρία, εκτός από το νέο LiDAR να παρουσιάζει εκεί και το Virtual Visor. Πρόκειται για ένα σκίαστρο που μπλοκάρει αυτόματα τις ακτίνες του ηλίου, έτσι ώστε ο οδηγός του οχήματος να μην τυφλώνεται από αυτές.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια επίπεδη διάφανη LCD οθόνη που φέρει ημιδιάφανα εξάγωνα και είναι τοποθετημένη στην θέση του σκιάστρου. Μια κάμερα παρακολουθεί τις σκιές στο πρόσωπο του οδηγού και μέσω τεχνητής νοημοσύνης, εντοπίζει την μύτη, τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του οδηγού, έτσι ώστε να χρωματίσει τα εξάγωνα εκείνα προκειμένου να δημιουργήσει την κατάλληλη σκιά ώστε ο οδηγός να μην τυφλώνεται από τις ακτίνες του ηλίου.

Οι αλλαγές στην απόχρωση των εξάγωνων γίνονται σε πραγματικό χρόνο, με την Bosch να αναφέρει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια, ειδικά την αυγή και το σούρουπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας έρευνας που διεξήγαγε η εταιρία, η αντανάκλαση του ηλίου προκαλεί σχεδόν διπλάσιο αριθμό ατυχημάτων σε σύγκριση με άλλες καιρικές συνθήκες. Κάθε χρόνο χιλιάδες ατυχήματα συμβαίνουν παγκοσμίως λόγω των αντανακλάσεων του ηλίου.

Η Bosch έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να περάσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στη παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...