Η Hyundai παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του πρωτότυπου ιπτάμενου οχήματος της

Σχετικά άρθρα

H Supernal, η εταιρία της Hyundai που ασχολείται με την ανάπτυξη αυτόνομων, ηλεκτρικών ιπτάμενων οχημάτων, στο περιθώριο της φετινής Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του πρωτοτύπου των μελλοντικών της eVTOL οχημάτων, που θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία από το 2028.

Ο λόγος για το S-A2, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες -επιπλέον έναν πιλότο- και σηματοδοτεί το τελευταίο ορόσημο στον οδικό χάρτη της Supernal για την εμπορευματοποίηση ασφαλών, αποτελεσματικών και προσιτών καθημερινών αεροπορικών ταξιδιών.

Σκοπός της Supernal είναι η δημιουργία ενός νέου τρόπου μεταφοράς των κατοίκων των αστικών περιοχών από το σημείο Α στο σημείο Β πιο γρήγορα.

Το S-A2 είναι ένα V-tail αεροσκάφος σχεδιασμένο να ταξιδεύει με ταχύτητα 120 μιλίων την ώρα (193 χλμ/ώρα) σε υψόμετρο 1.500 ποδιών (457 μέτρα) για να καλύψει τις τυπικές ανάγκες λειτουργίας της πόλης για ταξίδια 40 χλμ. έως 64 χλμ., αρχικά.

Διαθέτει αρχιτεκτονική κατανεμημένης ηλεκτρικής πρόωσης και έχει οκτώ ρότορες, που μπορούν πάρουν κάθε κλίση. Κατά την έναρξη λειτουργίας, το όχημα της Supernal θα λειτουργεί τόσο αθόρυβα όσο ένα πλυντήριο πιάτων, της τάξης των 65 dB σε κάθετη φάση απογείωσης και προσγείωσης, και μόλις 45 dB κατά την οριζόντια πλεύση.

Καθώς η Supernal συνεχίζει να βελτιστοποιεί το όχημά της για την έγκριση τύπου, τη μαζική παραγωγή και εκτεταμένη χρήση, η εταιρεία εστιάζει επίσης στην εσωτερική διαρρύθμιση και τη δυνατότητα αναβάθμισης της μπαταρίας. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας καθώς προχωρά η τεχνολογία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...