Τα μελλοντικά αυτοκίνητα ίσως αποκτήσουν διάφανη οθόνη αφής με κρύσταλλο Swarovski

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο της CES η Continental αποκάλυψε μια νέα διαφανή οθόνη που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον εσωτερικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων του αύριο.

Ονομάζεται Crystal Center Display, με την οθόνη να αναπτύχθηκε από κοινού από την Continental και τη Swarovski Mobility. Είναι διαστάσεων 10 ιντσών και χρησιμοποιεί τεχνολογία microLED που η Continental λέει ότι επιτρέπει πρωτοφανή επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης.

Το microLED πάνελ είναι αναρτημένο μέσα στο τρισδιάστατο κρυστάλλινο σώμα, το οποίο δίνει στο εμφανιζόμενο περιεχόμενο την ψευδαίσθηση ότι αιωρείται και τα “αυτοφωτιζόμενα pixel” σημαίνουν ότι η οθόνη μπορεί να είναι διαφανής ενώ εξακολουθεί να παρέχει καθαρή εικόνα. Το κρυστάλλινο περίβλημα χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές λείανσης για να επιτύχει την πολύπλευρη εμφάνιση και η Swarovski λέει ότι είναι λεπτό αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό.

Ο Boris Mergell, επικεφαλής της εμπειρίας χρήστη της Continental, είπε για τις δυνατότητες της οθόνης:

Με την Crystal Center Display ως βασικό στοιχείο, θέλουμε να ανατρέψουμε τον κόσμο της εσωτερικής σχεδίασης και να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο σημείο εστίασης για premium αυτοκίνητα του μέλλοντος, ένα σημείο που τραβάει την προσοχή και προκαλεί συναισθήματα. Απομακρυνόμαστε από την απλή εμφάνιση πληροφοριών και την αναβαθμίζουμε σε μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη.

Ο Peter Widmann, διευθύνων σύμβουλος της Swarovski Mobility, πρόσθεσε:

Η Crystal Center Display είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού τεχνολογιών παραγωγής και διεργασιών που μαζί με την Continental εφαρμόσαμε σε ένα καινοτόμο νέο σχεδιαστικό στοιχείο, ένα που είναι τόσο εντυπωσιακό οπτικά όσο και τεχνικά.

Με αυτόν τον τρόπο, το κρύσταλλό μας γίνεται πολύ περισσότερο από ένα απλό στοιχείο εσωτερικής διακόσμησης . Οι χρήστες το βιώνουν ως μια βασική διεπαφή αλληλεπίδρασης στο αυτοκίνητο.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν πως η Crystal Center Display θα προσφέρει στις αυτοκινητοβιομηχανίες εντυπωσιακές, μινιμαλιστικές επιλογές οθόνης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν το εσωτερικό ενός πολυτελούς αυτοκινήτου. Ωστόσο η Continental και η Swarovski δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με το πότε θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή η Crystal Center Display.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...