Έντονη παρουσία θα έχει στην CES η Bosch, με την γερμανική εταιρία, εκτός από το νέο LiDAR να παρουσιάζει εκεί και το Virtual Visor. Πρόκειται για ένα σκίαστρο που μπλοκάρει αυτόματα τις ακτίνες του ηλίου, έτσι ώστε ο οδηγός του οχήματος να μην τυφλώνεται από αυτές.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια επίπεδη διάφανη LCD οθόνη που φέρει ημιδιάφανα εξάγωνα και είναι τοποθετημένη στην θέση του σκιάστρου. Μια κάμερα παρακολουθεί τις σκιές στο πρόσωπο του οδηγού και μέσω τεχνητής νοημοσύνης, εντοπίζει την μύτη, τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του οδηγού, έτσι ώστε να χρωματίσει τα εξάγωνα εκείνα προκειμένου να δημιουργήσει την κατάλληλη σκιά ώστε ο οδηγός να μην τυφλώνεται από τις ακτίνες του ηλίου.

Οι αλλαγές στην απόχρωση των εξάγωνων γίνονται σε πραγματικό χρόνο, με την Bosch να αναφέρει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια, ειδικά την αυγή και το σούρουπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας έρευνας που διεξήγαγε η εταιρία, η αντανάκλαση του ηλίου προκαλεί σχεδόν διπλάσιο αριθμό ατυχημάτων σε σύγκριση με άλλες καιρικές συνθήκες. Κάθε χρόνο χιλιάδες ατυχήματα συμβαίνουν παγκοσμίως λόγω των αντανακλάσεων του ηλίου.

Η Bosch έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να περάσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στη παραγωγή.