Ειδική λειτουργία στα iPhone για να μην ζαλίζεσαι μέσα στο αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Η Apple αποκάλυψε μια σειρά από ενημερώσεις για το CarPlay, ενώ παράλληλα εισάγει τη λειτουργία Vehicle Motion Cues στα iPhone και iPad, που υπόσχεται να κάνει τους χρήστες να μην ζαλίζονται όταν τα χρησιμοποιούν και βρίσκονται μέσα σε ένα όχημα.

Όπως αναφέρει η Apple, η ναυτία προκαλείται συνήθως από μια αισθητηριακή σύγκρουση μεταξύ αυτού που βλέπει ένα άτομο και αυτού που αισθάνεται. Το Vehicle Motion Cues έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγεται αυτήν η αισθητηριακή σύγκρουση με τη χρήση οπτικών στοιχείων στην οθόνη που υποδεικνύουν τις αλλαγές της κίνησης σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή εμφανίζει τις ενδείξεις κίνησης του αυτοκινήτου με κινούμενες κουκκίδες στην οθόνη της συσκευής, με την κίνησή τους να αντιπροσωπεύουν την κατεύθυνση του αυτοκινήτου. Παραδείγματος χάρη, εάν το αυτοκίνητο στρίβει προς τα δεξιά θα εμφανίζονται κουκίδες που κινούνται προς τα αριστερά, ενώ εάν στρίβει προς τα αριστερά, οι κουκίδες θα κινούνται προς τα δεξιά. Κατά την επιτάχυνση, οι κουκκίδες κινούνται από το επάνω μέρος της οθόνης προς το κάτω μέρος, ενώ κατά το φρενάρισμα κινούνται ανάποδα.

Η λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί ώστε οι κουκίδες να εμφανίζονται αυτόματα ή να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη.

Η Apple αναφέρει:

Με το Vehicle Motion Cues, οι κινούμενες κουκκίδες στα άκρα της οθόνης αντιπροσωπεύουν τις αλλαγές στην κίνηση του οχήματος για να συμβάλουν στη μείωση των αισθητηριακών συγκρούσεων χωρίς να παρεμβαίνουν στο κύριο περιεχόμενο.

Χρησιμοποιώντας αισθητήρες ενσωματωμένους στα iPhone και iPad, το Vehicle Motion Cues αναγνωρίζει πότε ένας χρήστης βρίσκεται σε κινούμενο όχημα και ανταποκρίνεται ανάλογα. Η δυνατότητα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζεται αυτόματα στο iPhone ή μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί μέσω του Κέντρου Ελέγχου

Εκτός από το Vehicle Motion Cues, η Apple πρόκειται να εισάγει μια λειτουργία παρακολούθησης ματιών που θα επιτρέπει στους χρήστες με σωματικές αναπηρίες να πλοηγούνται στο iPad και το iPhone με τα μάτια τους. Αργότερα φέτος θα κάνει επίσης το ντεμπούτο του ο φωνητικός έλεγχος του CarPlay, αλλά και το Music Haptics που θα προσφέρει έναν νέο τρόπο στους χρήστες που είναι κωφοί ή βαρήκοοι να βιώσουν την μουσική χρησιμοποιώντας το Taptic Engine στο iPhone. Τα νέα χαρακτηριστικά αναμένεται να φτάσουν ως μέρος του iOS 18, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι νέοι κινητήρες της Toyota “αλλάζουν το παιχνίδι”

Εδώ και χρόνια η Toyota έχει ακολουθήσει μια διαφορετική στρατηγική από αυτή που ακολούθησαν οι άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση....

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...