H Tesla έγινε η ακριβότερη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία

Σχετικά άρθρα

Λίγο το ότι οι πωλήσεις της το 2019 ξεπέρασαν τους στόχους, λίγο το όχι ξεκίνησε να παράγει αυτοκίνητα στην Κίνα, λίγο η σταθερότητα που δείχνει τους τελευταίους μήνες, και η Tesla είναι στην καλύτερη στιγμή της ιστορία της.

Αυτό αποτυπώνεται στη μετοχή της, καθώς τη στιγμή αυτή η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάνει τα 88,71 δισ. δολάρια, και έγινε η μεγαλύτερη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία της, καθώς μέχρι πρότινος η Ford κατείχε αυτό το ρεκόρ, όταν η αξία της το 1999 είχε φτάσει τα 80,8 δισ. δολάρια.

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ήταν ήδη μεγαλύτερη από της GM και της FCA μαζί, οι οποίες με τις χθεσινές τιμές είχαν αξία 50 και 22 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Από την αρχή του 2020, η τιμή της μετοχής της εταιρίας του Elon Musk έχει ανέβει κατά 12%, και σήμερα -τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- η τιμή της μετοχής ανέρχεται στα 493,53 δολάρια, ψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο, και κοντά στο να “σπάσει” το φράγμα των 500 δολαρίων/μετοχή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...