Η Ολλανδική Αρχή Οχημάτων (RDW) ανακοίνωσε σήμερα πως οι diesel εκδόσεις των Jeep Grand Cherokee και Suzuki Vitara παραβιάζουν τους κανόνες περί εκπομπών ρύπων και πρέπει να επισκευασθούν ή να απαγορευθεί η πώλησή τους στην Ευρώπη.

Η RDW διαπίστωσε πως και τα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν “απαγορευμένες στρατηγικές εκπομπών” που τα κάνουν να εκπέμπουν περισσότερα επιβλαβή οξείδια του αζώτου (NOx) όταν κινούνται στον δρόμο απ’ ό,τι σε συνθήκες δοκιμής. Η υφυπουργός Υποδομών της Ολλανδίας ανέφερε σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο ότι θα ενημερώσει τους εισαγγελείς για τα ευρήματα της RDW.

1

Η RDW, η οποία ενεργεί ως ρυθμιστική αρχή αναφοράς για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε πως η Jeep ανέπτυξε ένα διορθωτικό λογισμικό και πως η αρχή έδωσε εντολή στην εταιρεία να ανακαλέσει το μοντέλο σε όλη την Ευρώπη για να το τοποθετήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με την RDW, η Suzuki δεν έχει βρει ακόμη κάποια αξιόπιστη λύση για το Vitara, κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανό η RDW να ανακαλέσει την έγκριση τύπου του.