Εκτός από τους διεθνείς αγώνες που συμμετέχει με αξιόλογες επιτυχίες, η ομάδα “Ποσειδώνας” από τα Τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ή αλλιώς Poseidon Team) παρευρέθηκε στο Eco Fest στις 18-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με το ηλεκτρικό μονοθέσιο, την Orca. Με αυτόν τον τρόπο, έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να γνωρίσουν και να επεξεργαστούν το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα. Ακόμα, όσοι βρέθηκαν στο περίπτερο της ομάδας είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ειδικούς για την ηλεκτροκινηση, επαγγελματίες.

1

Το περίπτερο επισκέφτηκαν και πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Μπακογιάννης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Χατζηδάκης, η Υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως κ.α., κάνοντας έτσι ακόμα πιο γνωστό το έργο της Poseidon και την διάθεση για δημιουργία και καινοτομία.

Η ιστορία της Poseidon ως ερευνητική ομάδα ξεκινάει από το 2012, με το πρώτο της project, το όχημα Trireme (Τριήρης), αποσπώντας το 2014 βραβεία και διακρίσεις. Πατώντας στην εμπειρία που αποκόμισε, και ύστερα από 2 χρόνια μελέτης και σχεδιασμού, παρουσίασε το 2016 το νέο -και δεύτερο κατά σειρά- όχημα, με το όνομα Orca, όπου καταγράφει μεγαλύτερη επιτυχία.

2

Έκτοτε συμμετέχει ετησίως στο διαγωνισμό Shell Eco Marathon, στην κατηγορία prototype battery electric vehicle, έναν διαγωνισμό οικονομία-απόδοσης ήτοι πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει με 1 kWh. To 2017, στην Αγγλία κατέλαβε την 9η θέση στην γενική κατάταξη και το 1ο βραβείο σχεδιασμού για τον πολύ ιδιαίτερο και καινοτόμο σχεδιασμό του οχήματος, ενώ τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς κατέλαβε την 1η θέση στον αγώνα της Τουρκίας, με ένα αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό αποτέλεσμα κατανάλωσης.

Οι επιτυχίες της ομάδας συνεχίστηκαν και το 2018, λαμβάνοντας την 10η θέση στην Αγγλία και την 1η θέση ξανά στον αγώνα της Τουρκίας. Πέρσι, η ομάδα ανασυντάχθηκε, καθώς αποχώρησαν τα παλαιότερα μέλη λόγω περάτωσης των σπουδών τους και ήταν μια χρονιά προσαρμογής. Τα νέα μέλη έπρεπε να εκπαιδευτούν κατάλληλα, ώστε η ομάδα να συνεχίσει την πορεία της, και στον αγώνα της Αγγλίας κατέλαβε την 18η θέση, ανάμεσα σε 60 πανεπιστήμια.

3

Μία επίδοση που χαρακτηρίστηκε από μία ατυχία στην τελευταία προσπάθεια στην πίστα. Εν τέλει, το αποτέλεσμα ήταν άκρως θετικό, καθώς η ομάδα ήταν εξ’ ολοκλήρου νέα και η δουλειά που έγινε αρκετά σημαντική. Οι φετινοί στόχοι της ομάδας είναι η κατάκτηση μίας θέσης εντός 10αδας με βάση την βελτίωση των μηχανολογικών συστημάτων, που έχουν σκοπό την μείωση των απωλειών που υπάρχουν, αλλά και του συνολικού βάρους του οχήματος, όπως επίσης και της καθολικής αλλαγής του ηλεκτρονικού συστήματος, προκειμένου να επιτευχθεί μικρότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη απόσταση.