Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι από την τροχαία και κυρίως η σωστή υλικοτεχνική υποδομή στις εθνικές οδούς για το συστηματικό έλεγχο της ταχύτητας των αυτοκινήτων. Στην Ολλανδία, όμως, όποιος τολμήσει να υπερβεί το όριο ταχύτητας είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα του έρθει η κλήση.

1

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η υπερβολή ήταν κάτι παραπάνω από “τραβηγμένη”, καθώς ένας οδηγός κινούμενος στον αυτοκινητόδρομο A4, μεταξύ των πόλεων Noord-Brabant και Randstad, πιάστηκε από το ραντάρ της τροχαίας να τρέχει με 235 χλμ/ώρα, όταν το όριο στο σημείο είναι τα 100 χλμ/ώρα.

2

To περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, με την αστυνομία να τον καταδιώκει, αλλά ο παραβάτης δεν συνετίστηκε, καθώς προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης. Συνέχισε να κινείται με υπερβολική ταχύτητα, χρησιμοποιώντας και την λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), βγήκε από τον A4 στην έξοδο του Rijswijk, και μπήκε στον δρόμο Prinses Beatrixlaan στο Delft.

3Δες επίσης

Νεαρός που έκανε test drive την Porsche Taycan πιάστηκε να τρέχει 214 χλμ/ώρα

Παρότι σε κατοικημένη περιοχή, τα φανάρια και τα σήματα κυκλοφορίας είχαν διακοσμητικό ρόλο για τον οδηγό, επειδή αγνόησε ένα κόκκινο και σχεδόν προκάλεσε ατύχημα τρεις φορές, αφού κινούνταν με ταχύτητες έως 180 χλμ/ώρα, όταν το όριο είναι 50 χλμ/ώρα. Αναπόφευκτα, όμως, έκανε ένα λάθος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και η αστυνομία τον έπιασε. Η τελευταία του πήρε επιτόπου το δίπλωμα και το αυτοκίνητο, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να μάθει την πραγματική ποινή του.