Hi-tech ληστές έκλεβαν αυτοκίνητα στην Αττική χρησιμοποιώντας πανάκριβο εξοπλισμό

Σχετικά άρθρα

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε οχήματα στην Αττική. Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο της σπείρας, είναι ότι τα μέλη της διέθεταν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (φορητούς υπολογιστές που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων), καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων που ήταν στόχοι τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δυσεύρετο εξοπλισμό, μεγάλης αξίας, που τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό, ενώ είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σπείρα με ανάλογη υποδομή στην κλοπή οχημάτων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 8 μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Μάλιστα, για πέντε από τους συλληφθέντες, έχουν σχηματιστεί παλαιότερα ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από τους δράστες, από το 1992 έως και σήμερα, έχει συλληφθεί συνολικά είκοσι φορές, για ανάλογα αδικήματα.

Παράλληλα, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, που αποθήκευαν σε ειδικούς χώρους που διατηρούσαν άτομα που συνεργάζονταν με τους δράστες.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα διοχέτευαν οι δράστες αυτούσια ή σε ανταλλακτικά – εξαρτήματα, σε δίκτυο που είχαν συστήσει και το οποίο επεκτεινόταν και εκτός Αττικής. Ειδικότερα, σε Πάτρα, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Καστοριά, Βόλο και Ιωάννινα.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι από την διαπιστωμένη δράση τους το ποσό που αποκόμισε η σπείρα ανέρχεται σε περίπου 300.000 ευρώ, αλλά μπορεί να είναι μεγαλύτερο το παράνομο κέρδος της εάν συνεκτιμηθεί η διάρκεια της δράσης τους, σε συνδυασμό με την τιμή πώλησης μεμονωμένων ανταλλακτικών οχημάτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr