Στο χθεσινό, τρίτο επεισόδιο της 28ης σεζόν του Top Gear ο Stig οδήγησε την Porsche Taycan Turbo S στην πίστα του αυτοκινητιστικού show, η οποία βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Dunsfold, στο Surrey της Αγγλίας. Εκεί, ο μυστηριώδης οδηγός κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 17,6 δευτ., ένας εντυπωσιακά καλός χρόνος.

Ως μέτρο σύγκρισης, η Bugatti Veyron είχε γράψει το Νοέμβριο του 2008 χρόνο 1:18,3, ενώ η Ferrari Enzo τον Οκτώβριο του 2004 είχε σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτά και 19 δευτ., με τον χρόνο του ηλεκτρικού μοντέλου της γερμανικής εταιρίας να είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν το Honda NSX και το Koenigsegg CCX.

1

Η Porsche ανακοινώνει πως η Taycan Turbo S κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, αλλά δοκιμές έχουν δείξει πως το αυτοκίνητο ολοκληρώνει την διαδικασία σε 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ το 400άρι το κάνει σε 10,5 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 209 χλμ/ώρα. Όπως καταλαβαίνεις το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche είναι εξαιρετικά ικανό, καθώς αποδίδει έως και 761 άλογα στην Overboost λειτουργία με το Launch Control και 1.050 Nm ροπής. Αναλυτικές λεπτομέρειες γι’αυτή μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο που ακολουθεί.