Το 2019 οι κάτοικοι των ΗΠΑ αγόρασαν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σύγκριση με αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ηλεκτρικών μοντέλων άγγιξε το 1,6% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ το 2019, με τα αυτοκίνητα που διέθεταν χειροκίνητο κιβώτιο να αντιπροσώπευαν μόλις το 1,1%.

Το 2018 τα αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο αντιπροσώπευαν το 1,6% των λιανικών πωλήσεων και τα ηλεκτρικά μοντέλα το 1,5%. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως η δημοτικότητα των αυτοκινήτων με χειροκίνητα κιβώτια έχει σχεδόν εκμηδενιστεί στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως και κάπως έτσι δικαιολογείται και γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες, προσφέρουν τα μοντέλα τους μόνο με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Ακόμη και σπορ μοντέλα, όπως η νέα Toyoa Supra και η νέα κεντρομήχανη Chevrolet Corvette, προσφέρονται μονάχα με αυτόματα κιβώτια.

Εξαίρεση αποτελούν τα Honda Civic Type R, Shelby GT350 και Hyundai Veloster N, τα οποία εφοδιάζονται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τρία πεντάλ.