Η Honda παρουσιάζει τα Civic Type R Limited Edition και Civic Type R Sport Line

Σχετικά άρθρα

Η Honda παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του ανανεωμένου Civic Type R, τις Limited Edition και Sport Line.

Honda Civic Type R Limited Edition

Το Honda Civic Type R Limited Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.000 μονάδες παγκοσμίως, με τις 100 να έρχονται στην Ευρώπη. Αποτελεί την πιο σκληροπυρηνική, μέχρι σήμερα, έκδοση του Civic Type R, με την Honda να αφαιρεί κάθε τι περιττό από το αυτοκίνητο, ενώ χρησιμοποιεί ελαφρά υλικά για να μειώσει το βάρος του.

Ζυγίζει 47 κιλά λιγότερο από το Civic Type R, παρά το γεγονός πως διατηρεί τα πίσω του καθίσματα. Φορά ελαφριές σφυρήλατες ζάντες 20″ της BBS με ελαστικά Michelin Cup 2, έχει λιγότερο ηχομονωτικό υλικό, δεν έχει πίσω υαλοκαθαριστήρα και θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ. Επίσης δεν φέρει κλιματισμό και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Περιγράφεται ως το “απόλυτο Type R για χρήση εντός πίστας” και είναι διαθέσιμο μόνο στο νέο κίτρινο Phoenix Yellow εξωτερικό χρώμα. Έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλαγές στο πλαίσιο και αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης για βελτιωμένο έλεγχο και ανατροφοδότηση. Αυτές οι αλλαγές, καθιστούν το Civic Type R Limited Edition, σύμφωνα πάντα με την Honda, ως το “πιο δυναμικό προσθιοκίνητο hatchback που προσφέρεται σήμερα στην αγορά”.

Το συλλεκτικό αυτό Civic Type R ξεχωρίζει από τα σκουρόχρωμα χρωμιομένα σήματα, την μαύρη γυαλιστερή οροφή, τους μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες και από την μαύρη εισαγωγή αέρα στο καπό. Στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό, νέος επιλογέας ταχυτήτων, bucket καθίσματα, μαύρες και κόκκινες Alcantara επενδύσεις, όπως και κόκκινα διακοσμητικά.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον 2,0-λιτρο turbo VTEC κινητήρα να αποδίδει 320 άλογα με 400 Nm ροπής και να συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού, στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Όπως καταλαβαίνεις η Honda με το Civic Type R Limited Edition θέλει να πάρει πίσω το ρεκόρ του ταχύτερου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου στο Nurburgring, από το Renault Megane RS Trophy-R που έχει σημειώσει χρόνο 7:40.10.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, όταν και θα ανακοινωθεί και η τιμή του.

Honda Civic Type R Sport Line

Το Civic Type R Sport Line υιοθετεί έναν πιο συγκρατημένο χαρακτήρα σε σχέση με το Civic Type R Limited Edition και το απλό Civic Type R. Το μοντέλο ξεχωρίζει από την μικρότερη πίσω αεροτομή και από τις γκρι ζάντες 19″ με Michelin Pilot Sport 4S ελαστικά. Αντί για κόκκινη διακοσμητικά γραμμή το Civic Type R Sport Line έχει γκρι, με το μοντέλο να προσφέρεται και στο νέο χρώμα Racing Blue.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μαύρα bucket καθίσματα με κόκκινες ραφές, νέος επιλογέας ταχυτήτων, ειδικό ταμπελάκι, με το τιμόνι να είναι επενδυμένο με Alcantara και με κόκκινες και γκρι ραφές. Επίσης το αυτοκίνητο έχει πρόσθετη ηχομόνωση στο πίσω μέρος που βελτιώνει το NVH (Noise, vibration, harshness).

Μηχανικά ούτε αυτό φέρει καμία αλλαγή, με τον 2,0-λιτρο κινητήρα να αποδίδει 320 άλογα. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από την άνοιξη, με την τιμή του Honda Civic Type R Sport Line στη Γερμανία, να ξεκινά από τις 41.490 ευρώ.

Honda LogR

Παράλληλα η Honda παρουσιάζει και το Honda LogR, ένα datalogger που συνδυάζει τους ενσωματωμένους υπολογιστές και αισθητήρες του αυτοκινήτου με μια εφαρμογή για smartphone που βοηθά στην καταγραφή αρκετών παραμέτρων της απόδοσης του αυτοκινήτου.

Όταν το αυτοκίνητο κινείται, βασικές πληροφορίες του LogR εμφανίζονται στην οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 7 ιντσών του αυτοκινήτου, ενώ πρόσθετες πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής στο τηλέφωνο του οδηγού, όταν αυτό δεν είναι συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr