Το Renault Megane RS Trophy-R πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Η Renault κατάφερε με το Megane R.S Trophy-R να σημειώνει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου στο Nurburgring, το οποίο πέτυχε χρόνο 7:40.10, σπάζοντας το ρεκόρ του Honda Civic Type R που το 2017 είχε πετύχει χρόνο 7 λεπτά και 43,8 δευτ.

Να σημειωθεί πως το 7:40.10 σημειώθηκε στο παλιό τμήμα των 20,6 χλμ του Nurburgring. Στον ολόκληρο γύρο των 20.832 μέτρων το αυτοκίνητο πέτυχε χρόνο 7:45.389. Το ρεκόρ η Honda το πέτυχε στον παλιό γύρο, μιας και ο νέος των 20,832 χλμ, είναι μετά τις φετινές βελτιώσεις που έγιναν στην χάραξή της.

Το Renault Megane RS Trophy-R φορά τον 1.800αρη turbo κινητήρα που πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP και αποδίδει 300 άλογα. Ζυγίζει 130 κιλά λιγότερα σε σχέση με το Megane RS Trophy και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις Akrapovic, Brembo, Bridgestone, Phlins και Sabelt.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν αποκάλυψε η εταιρία, λέγοντας πως το μοντέλο θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο περιθώριο του GP του Μονακό στις 24 του μηνός, με τους Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του. Το ρεκόρ στο ‘Ring το πέτυχε ο οδηγός Laurent Hurgon.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις μερικές εκατοντάδες μονάδες, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα