Ο Reid Bigland κατέχει τις θέσεις του επικεφαλής της Ram, του επικεφαλής πωλήσεων της FCA στις ΗΠΑ και του προέδρου και του CEO της FCA Καναδά. Ωστόσο μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της FCA, η εταιρία ανακοίνωσε πως ο Bigland θα φύγει από αυτήν στις 3 Απριλίου, μετά από 22 χρόνια στην εταιρία.

Ο Reid Bigland, το όνομα του οποίου ήταν μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για να αντικαταστήσει τον Sergio Marchionne ως CEO πριν από τον θάνατο του Marchionne, θα αφήσει την εταιρεία “προκειμένου να επιδιώξει συμφέροντα έξω από την FCA”, αναφέρει με το δελτίο τύπου.

Ο Bigland στην αγωγή που κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι, ισχυρίζεται πως στελέχη της FCA τον χρησιμοποίησαν ως τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις πρακτικές “φουσκωμένων” πωλήσεων της εταιρείας τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ισχυρίζεται επίσης πως “κληρονόμησε” τις πρακτικές αυτές από τους προηγούμενος κατόχους της θέσης του επικεφαλής πωλήσεων της FCA στις ΗΠΑ.

Ο Bigland συνεργάστηκε με τις αρχές σε μια ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με τις πρακτικές πωλήσεων των αυτοκινήτων της FCA και ισχυρίζεται πως ο μισθός του έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 90%, ενώ η FCA έχει παρακρατήσει τα μπόνους και τις μετοχές του, ως μέρος ενός σχεδίου αποζημίωσης αξίας περίπου 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Bigland υποστηρίζει πως η FCA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την αποζημίωσή αυτή προκειμένου να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 40 εκατ. ευρώ που της επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο Bigland ζητά από τον ομοσπονδιακό δικαστή να απαγορεύσει την FCA από οποιαδήποτε άλλη παράνομη συμπεριφορά ή αντίποινα και ζητά ένα απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης.

Η FCA απάντησε μέσω εκπροσώπου της λέγοντας:

Την αρμοδιότητα για την αποζημίωση του Bigland – όπως όλων των αξιωματούχων της εταιρίας – την έχει η επιτροπή αποζημιώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η αγωγή του Bigland απορρίφθηκε, αλλά οι δύο πλευρές τα “βρήκαν” εξωδικαστικά.