Η Ford ζητά τη συμβολή των gamers για τη δημιουργία ενός νέου εικονικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, της “απόλυτης μηχανής για αγώνες πίστας” όπως αναφέρει η εταιρία. Tο αυτοκίνητο έχει κωδικό όνομα “Team Fordzilla P1”, και η Ford αναφέρει πως αυτό “θα μεταφέρει τη ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία των οχημάτων Ford στο ψηφιακό κόσμο”.

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford, το οποίο δεν θα βασίζεται σε κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα της μάρκας, θα δώσει μία νέα διάσταση στη συνεργασία ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων με την racing κοινότητα.

Μεταξύ των εμπλεκομένων στη σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι οι αρχηγοί των πέντε esports ομάδων Fordzilla από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Η ομάδα σχεδίασης της Ford Ευρώπης θα επιδιώξει επίσης την ενεργή συμμετοχή της ευρύτερης gaming κοινότητας στο όλο εγχείρημα.

Η φάση σχεδιασμού του όλου εγχειρήματος θα περιλαμβάνει τη συνεργασία μεταξύ των ειδικών της Ford και των gamers, με τους σχεδιαστές να βάζουν στο παιχνίδι την ευρύτερη gaming κοινότητα, δίνοντας σε αυτή τη δυνατότητα να πάρει σημαντικές αποφάσεις, μέσω μιας σειράς ψηφοφοριών στο Twitter στον λογαριασμό @TeamFordzilla, ενώ φωτογραφίες θα ανεβαίνουν και στον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram.

Από κάθε ψηφοφορία που θα πραγματοποιείται θα προκύπτει ένα σημαντικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, από τον κινητήρα μέχρι και το σχήμα του cockpit, για το οποίο οι gamers θα μπορούν στη συνέχεια να αποφασίζουν.