Οι Diesel Brothers καλούνται να πληρώσουν 850.000 δολάρια λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σχετικά άρθρα

Το 2016 μία ομάδα γιατρών στη Γιούτα των Η.Π.Α. κατέθεσαν μήνυση εις βάρος των τοπικών βελτιωτών πετρελαιοκίνητων οχημάτων, τους Diesel Brothers, οι οποίοι σύμφωνα με τους γιατρούς προβαίνουν σε παράνομες τροποποιήσεις πάνω στα συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων.

Οι Diesel Brothers έχουν και μια εκπομπή στο Discovery Channel, με το ίδιο όνομα, το οποίο ασχολείται με τη βελτίωση πετρελαιοκίνητων φορτηγών. Το show απευθύνεται σε θεατές, αλλά κυρίως σε ιδιοκτήτες αυτού του είδους οχημάτων, που απολαμβάνουν τη θέα να αφήνουν πίσω τους τεράστια σύννεφα μαύρου καπνού στο πέρασμά τους.

Μετά το σκάνδαλο Dieselgate, όμως, οι έλεγχοι των εκπομπών καυσαερίων έγιναν ακόμα αυστηρότεροι. Ειδικότερα οι εκπομπές μικροσωματιδίων, μερικά από τα οποία σχετίζονται με διάφορες μορφές καρκίνου αλλά και αναπνευστικών προβλημάτων, μπήκαν στο στόχαστρο, καθώς οι κινητήρες πετρελαίου εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες ρύπων και τα διάφορα φίλτρα για τη συγκράτηση τους είναι απαραίτητα.

pickup-truck-rolling-coal_100476001_h

Το υπουργείο υγείας της περιφέρειας Davis της Utah, έλεγξε ένα βελτιωμένο όχημα που είχε τροποποιηθεί από τους Diesel Brothers, και οι εκπομπές σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα ήταν πολύ παραπάνω από τη κανονική έκδοση. Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο παρήγαγε 36 φορές περισσότερο CO2 και 21 φορές περισσότερα σωματίδια σε σύγκριση με το εργοστασιακό μοντέλο.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Περιφερειακός δικαστής Robert Shelby, αποφάσισε πως οι Diesel Brothers πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 851.451 δολαρίων για την τροποποίηση, εμπορία και πώληση πετρελαιοκίνητων οχημάτων που δεν διέθεταν συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων αλλά και για την παραβίαση του νόμου περί καθαρού αέρα.

Παράλληλα, ο δικαστής αποφάσισε την απαγόρευση στους Diesel Brothers να βελτιώνουν από εδώ και στο εξής αυτοκίνητα που θα φέρουν τις παραπάνω παραβιάσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου θα διατεθεί στο αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ένα ποσό ύψους 90.000 δολαρίων θα καταβληθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης φορτηγών καυσίμων Davis County Tampered.

Ο δικαστής αποφάσισε πως το πρόστιμο δεν μπορεί να μειωθεί με έφεση ή να εκκαθαριστεί λόγω πτώχευσης, με τους Diesel Brothes να πρέπει να πληρώσουν και τους δικηγόρους των εναγόντων, οι αμοιβές των οποίων φέρεται πως φτάνουν τα 1,2 εκατ. δολάρια.

ΠηγήStandard.net

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...