Η McLaren ανακοίνωσε πως ένα μέλος της ομάδας της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο άνθρωπος που είχε τεθεί σε αυτοαπομόνωση μόλις είχε τα πρώτα συμπτώματα, περίμενε τα αποτελέσματα από τον έλεγχο, τα οποία επιβεβαίωσαν πως νοσεί από τον κορωνοϊό.

Ο Lewis Hamilton σε δηλώσεις είπε πως είναι έκπληκτος που επετράπη να διεξαχθεί το GP της Αυστραλίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των υπολοίπων πιλότων, με τους Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel να δηλώνουν πως δεν είναι πεπεισμένοι πως η Formula 1 έχει πάρει την σωστή απόφαση, την διεξαγωγή δηλαδή του GP της Αυστραλίας.

Εκτός από το μέλος της McLaren, ακόμη 8 άτομα (7 μέλη των ομάδων και 1 τοπικός φωτογράφος) εξετάστηκαν για κορωνοϊό, με τα 7 μέλη των ομάδων να μην νοσούν από τον ιό, ενώ το αποτέλεσμα του τεστ του φωτογράφου να μην έχει βγει μέχρι στιγμής.

Η McLaren ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το GP της Αυστραλίας και παραμένει άγνωστο το κατά πόσο τελικά ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί κανονικά, την ώρα που το GP του Βιετνάμ φημολογείται πως αναβάλλεται.