Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάκληση 33.237 Jeep Wrangler MY2018 – 2020 και Gladiator MY2020 που εξοπλίζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μιας και υπάρχει η πιθανότητα ο δίσκος-πλατό του συμπλέκτη να υπερθερμανθεί και να σπάσει, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα και πυρκαγιά.

Η Jeep τονίζει πως τα πρώτα συμπτώματα του προβλήματος είναι όταν ξεκινήσει να μυρίζει καμένος ο συμπλέκτης, αλλά και η αλλαγή στην αίσθηση όταν ο οδηγός πατά το πεντάλ του συμπλέκτη. Η εταιρία θα αντικαταστήσει δωρεάν τα προβληματικά δίσκο-πλατό με νέα.

Η Ford από τη μεριά της ανακαλεί για δεύτερη φορά 5.384 Ranger στις ΗΠΑ και 418 στον Καναδά που είχε ανακαλέσει τον Οκτώβριο του 2019, επειδή το μοτέρ του συστήματος κλιματισμού μπορεί να βραχυκυκλώσει και να προκαλέσει ακόμη και πυρκαγιά.

Η Ford είχε επιθεωρήσει τα προς ανάκληση αυτοκίνητα και σε όσα είχε εντοπιστεί πρόβλημα, προχώρησε στην αντικατάσταση του μοτέρ του συστήματος κλιματισμού, αλλά και το νέο μοτέρ, όπως αποδείχτηκε, είναι και αυτό προβληματικό και έτσι η Μπλε Οβάλ εταιρία αναγκάζεται να ανακαλέσει τα ίδια αυτοκίνητα για δεύτερη φορά.