Την πιο αποκαλυπτική μέχρι σήμερα φωτογραφία του Nivus έδωσε η Volkswagen. Σε αυτή διακρίνεται ξεκάθαρα ο σχεδιασμός του μοντέλου, με την γερμανική εταιρία να το περιγράφει ως ένα αστικό και στιλάτο coupe crossover.

Σύμφωνα με την VW “με αυτό η εταιρία θέλει να φέρει επανάσταση στην αγορά και εγκαινιάσει μια νέα κατηγορία το δεύτερο μισό του 2020”, όπου και θα κυκλοφορήσει.

Η VW δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο, αλλά έκανε γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει πρώτα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, ενώ στην αγορά της Ευρώπης αναμένεται από το 2021.

Το Nivus σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε 100% στην Βραζιλία, βασίζεται στο Polo, έχοντας μεταξόνιο 2,56 μέτρων, αλλά διαθέτει μεγαλύτερό πίσω πρόβολο, που αυξάνει τον χώρο αποσκευών του μοντέλου. Διαθέτει σπορ σχεδίαση, LED φωτιστικά σώματα και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρει υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης.

Θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και μηχανικά, στη Βραζιλία θα εξοπλίζεται με έναν 1.600αρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 110 ίππων που θα συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο είτε με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης θα υπάρχει και ο 1.0 TSI απόδοσης 116 ίππων που θα συνδυάζεται μόνο με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.