Με την Ιταλία να έχει μέχρι σήμερα 41.035 αρρώστους και να θρηνεί 3.405 νεκρούς από τον κορωνοϊό, η Ferrari, η Fiat Chrysler (FCA) αλλά και η Magneti Marelli “ρίχνονται” στη μάχη ενάντια στον ιό, συζητούν με την Siare Engineering προκειμένου να κατασκευάσουν αναπνευστήρες.

Η Siare Engineering, που εδρεύει στη βόρεια Ιταλία, βρίσκεται σε εντατικές επαφές με τις Fiat Chrysler (FCA), Ferrari και Magneti Marelli για να κατασκευάσουν, είτε ανταλλακτικά, είτε τμήματα των αναπνευστήρων και να βοηθήσουν στην συναρμολόγηση τους.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Siare Engineering Gianluca Preziosa, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σε κάποια τμήματα κοινή τεχνογνωσία με τους κατασκευαστές αναπνευστήρων, καθώς αμφότερες οι τεχνολογίες βασίζονται στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα ελαστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξετάσθηκαν δύο περιπτώσεις: να βοηθήσουν τη Siare να αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής της στο ίδιο της το εργοστάσιο αποστέλλοντας τεχνικούς της FCA και της Ferrari, είτε να αναλάβουν μέρος της παραγωγής των αναπνευστήρων στα εργοστάσιο των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πηγή μέσα από τη Ferrari δήλωσε πως η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή αναπνευστήρων στο εργοστάσιό της στο Μαρανέλο, που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Siare, αλλά η φημισμένη αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να λάβει μία απόφαση.

Ο Preziosa δήλωσε πως ακόμη ένα από τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας τούτης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η μεγάλη δυνατότητά τους να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ανταλλακτικών και υλικών, πράγμα που η δική του σαφώς μικρότερη επιχείρηση προσπαθεί με δυσκολία να εξασφαλίσει λόγω της διατάραξης της κανονικής λειτουργίας λόγω του κορονοϊού της παγκόσμιας αλυσίδας τροφοδοσίας.

Η αμερικάνική κυβέρνηση έχει ζητήσει βοήθεια από την Ford και την GM προκειμένου και αυτές να κατασκευάσουν μηχανικούς αναπνευστήρες, ενώ και ο Elon Musk είπε πως η Tesla μπορεί να κατασκευάσει και αυτή αναπνευστήρες εάν υπάρξει έλλειψη στην αγορά. Βοήθεια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έχει ζητήσει και η βρετανική κυβέρνηση για την κατασκευή αναπνευστήρων, με τις McLaren και Nissan να δηλώνουν και αυτές πως θα κατασκευάσουν αναπνευστήρες.