Η Renault ανακοίνωσε σήμερα πως θέτει τους υπαλλήλους των γραφείων της στην περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από το Παρίσι, σε μερική διακοπή απασχόλησης. Η μερική διακοπή οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Renault θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την κρίση, που προβλέπει την επιδότηση των επιχειρήσεων για να καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των μισθών των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Το μέτρο θα επηρεάσει περί 1.500 έως 2.000 υπαλλήλους στην μείζονα περιοχή του Παρισιού, ενώ στα εργοστάσια παραγωγής της Renault στην υπόλοιπη Γαλλία το προσωπικό θα παραμείνει σε άδεια απουσίας.

Έπειτα από τερματισμό για δύο εβδομάδες της βιομηχανικής κι εμπορικής δραστηριότητας, είναι αναγκαίο να προσαρμόσουμε το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων μας.

Από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, οι υπάλληλοι της Renault θα εργάζονται από το σπίτι τους τα πρωινά και το απόγευμα θα τίθενται σε μερική απασχόληση. Μόνον ορισμένες ειδικότητες, που απασχολούνται σε άκρως λειτουργικές θέσεις, θα απασχολούνται σε πλήρες ωράριο, όπως στην ασφάλεια, τη συντήρηση και τις επικοινωνίες,

τόνισε εκπρόσωπος της Renault.