Στις 18 Μαρτίου, η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάλειμμα μετατίθεται για νωρίτερα, ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19. Όπως ξέρεις, το διάλειμμα του Αυγούστου, που επιβάλλεται σε όλες οι ομάδες (οι οποίες σταματούν όλες τις δραστηριότητες τους), μεταφέρθηκε για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ακόμα, ενώ η διακοπή κανονικά διαρκεί δύο εβδομάδες, το φετινό διάλειμμα θα έφτανε τις 21 ημέρες.

Πριν λίγα λεπτά, όμως, η Formula 1 βλέποντας ότι η κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό δεν έχει πλησιάσει στο αποκορύφωμα της σε καμία χώρα του κόσμου, έκανε γνωστό ότι επεκτείνει για δύο ακόμα εβδομάδες το κλείσιμο των εργοστασίων των ομάδων.

Η απόφαση πάρθηκε χθες, καθώς οι ομάδες της F1, η F1 και η FIA πραγματοποίησαν διάσκεψη για να συζητήσουν διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της περιόδου κλεισίματος των εργοστασίων. Η FIA δήλωσε ότι όλες οι πλευρές ενέκριναν ομόφωνα την παράταση της περιόδου τερματισμού των εργασιών από 21 ημέρες σε 35.

Το κλείσιμο σημαίνει ότι τα τμήματα, όπως του σχεδιασμού, της έρευνας και ανάπτυξης, της παραγωγής και της κατασκευής πρέπει να είναι κλειστά, ενώ πρόσφατη αλλαγή του κανονισμού επέκτεινε το κλείσιμο και των κατασκευαστών των power units, ώστε να περιοριστεί το κόστος.

Οι ομάδες έχουν την ευχέρεια να κλείσουν όποτε θέλουν -για το απαιτούμενο διάστημα- τον Μάρτιο, Απρίλιο και/ή τον Μάιο. Για παράδειγμα, η αρχική περίοδος των τριών εβδομάδων της Ferrari έληγε αύριο, Τετάρτη 8 Απριλίου, ενώ οι τρεις εβδομάδες της Alfa Romeo θα έληγαν στις 13 Απριλίου.