Η F1 αναγκάζει τις ομάδες σε πρόωρες διακοπές, για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

H Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ότι το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάλειμμα μετατίθεται για νωρίτερα, ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19. Το διάλειμμα, που είναι συνήθως δύο εβδομάδες τον Αύγουστο, και επιβάλλεται σε όλες οι ομάδες να σταματήσουν όλες τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες για ολόκληρο το δεκαπενθήμερο, μεταφέρθηκε πλέον για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Και ενώ η διακοπή κανονικά διαρκεί δύο εβδομάδες, το αναθεωρημένο διάλειμμα θα φτάσει φέτος τις 21 ημέρες. Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει χαρακτηριστικά:

Υπό το πρίσμα των παγκόσμιων επιπτώσεων του κορωνοϊού Covid-19, που επηρεάζουν επί του παρόντος την οργάνωση των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού ενέκρινε την αλλαγή των αθλητικών κανονισμών της FIA για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2020, μετακινώντας την περίοδο κλεισίματος του καλοκαιριού από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, και την παράταση του από 14 σε 21 ημέρες.

Επομένως, όλες οι ομάδες πρέπει να τηρήσουν την περίοδο τερματισμού των εργασιών τους για 21 διαδοχικές ημέρες, κατά τους μήνες Μάρτιο και/ή Απρίλιο. Η αλλαγή αυτή, υποστηρίχθηκε ομόφωνα τόσο από το F1 Strategy Group, όσο και από την F1 Commission.

Από την πλευρά των ομάδων, ομόφωνα συμφώνησαν με την FIA να κλείσουν τα εργοστάσιά τους για 3 εβδομάδες και να δώσουν άδεια στο προσωπικό τους, ώστε να “στριμωχτούν” κάποιοι αγώνες από αυτούς που έχουν αναβληθεί ή πρόκειται να αναβληθούν. Τέλος, η φετινή σεζόν αναμένεται να επεκταθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου, για να διευκολύνει τον σκοπό αυτό.

Διάβασε επίσης

19 αγώνες σε 182 ημέρες για την φετινή σεζόν της F1;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...