Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Rivian είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει το λανσάρισμα των πολυαναμενόμενων μοντέλων της στην αγορά, εξαιτίας της τεράστιας οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του Covid-19.

Σήμερα, η Rivian απευθυνόμενη στους εργαζόμενοι της, τους ανακοίνωσε ότι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα μαθαίνουν τις εξελίξεις σχετικά με την κυκλοφορία των R1T και R1S, και σε υπόμνημα της δήλωσε:

Ενώ αναμένουμε κάποια καθυστέρηση, προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη μεταβολή του χρονοδιαγράμματος λανσαρίσματος, και καθώς κατανοούμε καλύτερα την έκταση του αντίκτυπου, θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε τι συμβαίνει.

Η πανδημία Covid-19 καθυστερεί την παραγωγή του ηλεκτρικού pickup και SUV στο εργοστάσιο της Rivian στο Normal της πολιτείας του Illinois, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι αυτά δεν θα κυλήσουν από τη γραμμή συναρμολόγησης στα τέλη του τρέχοντος έτους, όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2021, με το πότε ακριβώς να καθορίζεται από το πόσο θα διαρκέσει η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στις Η.Π.Α.