Μια γέφυρα σε έναν επαρχιακό δρόμο μεταξύ Γένοβας και Φλωρεντίας, στην επαρχία Μάσσα-Καρράρα της περιφέρειας της Τοσκάνης, στην Ιταλία, κατέρρευσε σήμερα το πρωί.

Η γέφυρα είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στο οδόστρωμα τον περασμένο Νοέμβριο και ευτυχώς από την κατάρρευση της τραυματίστηκαν ελαφρά μόνο δύο οδηγοί φορτηγών, καθώς το το lockdown στη χώρα λόγω κορωνοϊού, έχει μηδενίσει την κυκλοφορία άλλων οχημάτων.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως η μήκους 260 μέτρων γέφυρα κοντά στην πόλη Άουλα, περίπου στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στη Γένοβα και τη Φλωρεντία, στο βόρειο άκρο της Τοσκάνης, κατέρρευσε στις 10.25 τοπική ώρα (11:25 ώρα Ελλάδας) και κομμάτια της έπεσαν στον ποταμό Μάγκρα.

Τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν μειώσει δραστικά την κυκλοφορία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένου και του αυτοκινητοδρόμου αυτού, γνωστού ως SS330.

Τη διαχείριση της γέφυρας είχαν προηγουμένως οι επαρχιακές αρχές προτού τεθεί υπό τη διαχείριση της ANAS, μιας εταιρείας που ελέγχεται από τον κρατικής ιδιοκτησίας όμιλο σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato. Η υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Πάολα ντε Μικέλι, δήλωσε ότι ζήτησε από την ANAS λεπτομερή έκθεση.